Velikonoční cheesecake s čokoládovými vajíčky

počet porcí: 14
čas přípravy: 45 min.
čas chlazení: 2 hod.

Přísady

Korpus

  • 50g máslových sušenek (např. BeBe)
  • 100g čokoládových mini vajíček
  • 50g másla

Krém

  • 560g Philadelphia Light nebo Original (necelých 5ks)
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 100g bílé čokolády
  • 50ml odstředěného mléka (pokojová teplota)
  • 50g moučkového cukru

Karamelové hnízdo s čokoládovými vajíčky:

  • 75g moučkového cukru
  • 100g mléčné čokolády
  • 90g čoko mini vejce

Dekorace

  • 90g čoko mini vejce

Postup přípravy

  1. Sušenky a čoko mini vejce rozdrtíme válečkem a zalijeme rozpuštěným máslem. Vytvoříme směs, kterou napěchujeme do dortové formy do rovnoměrné vrstvy. Chladíme v lednici po dobu 30min.
  2. Rozpustíme bílou čokoládu a necháme lehce zchladnout. V misce smícháme Philadelphii s moučkovým cukrem dohladka, přidáme šlehačku a vyšleháme do zhoustnutí. Do rozpuštěné a lehce vychlazené čokolády vmícháme opatrně mléko, přidáme do krému v misce a pečlivě zamícháme. Krém nalijeme na sušenkový korpus, rozetřeme dohladka a dáme chladit.
  3. Cca hodinu před servírováním cheesecaku rozpustíme mléčnou čokoládu, nalijeme do ploché formy a vytvoříme tabulku čokolády. Do tuhnoucí čokolády nasypeme rozbitá čokoládová vajíčka a necháme vychladit do úplného ztuhnutí. Tabulku s vajíčky rozlámeme a naaranžujeme do tvaru pyramidy na cheesecake.
  4. Na závěr uděláme hnízdo z karamelu. Zkaramelizujeme cukr. Lžící nabereme malé množství a jemným proudem necháme stékat na váleček obalený pečícím papírem. Když karamel vychladne, opatrně sejmeme „karamelové vlasy“ z válečku. Ty pak naaranžujeme jako hnízdo kolem čokoládové pyramidy.