Prosecco dort s citrónem a Philadelphií
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.
Postup přípravy
- Piškoty dáme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku rozdrobíme.
- Máslo rozpustíme a smícháme s piškotovými drobky. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a umačkáme do ní piškotovou hmotu.
- Kůru z citrónu okrájíme na spirálky, šťávu vymačkáme.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
- Krém „za studena“ vyšleháme s 200 ml vína.
- Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve 150 ml studené vody, přidáme cukr a zahříváme do rozpuštění želatiny. Poté smícháme s oběma krémy.
- Rozetřeme na piškoty a 3 hodiny chladíme. Zdobíme citrónovými spirálkami.
Nepřehlédněte
- Krémová pomerančovo - citronová zmrzlina
Krémová pomerančovo - citronová zmrzlina
- Mango kokosový dort s Philadelphií
Mango kokosový dort s Philadelphií
- Jablečný dezert z listového těsta
Jablečný dezert z listového těsta
- Čokopalačinky
Čokopalačinky