popis

Prosecco dort s citrónem a Philadelphií

počet porcí: 16
čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.

Postup přípravy

  1. Piškoty dáme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku rozdrobíme.
  2. Máslo rozpustíme a smícháme s piškotovými drobky. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a umačkáme do ní piškotovou hmotu.
  3. Kůru z citrónu okrájíme na spirálky, šťávu vymačkáme.
  4. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
  5. Krém „za studena“ vyšleháme s 200 ml vína.
  6. Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve 150 ml studené vody, přidáme cukr a zahříváme do rozpuštění želatiny. Poté smícháme s oběma krémy.
  7. Rozetřeme na piškoty a 3 hodiny chladíme. Zdobíme citrónovými spirálkami.
Nepřehlédněte