Nacházíte se:
Krémový dort s lesním ovocem
počet porcí: 16čas přípravy: 35 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 150 g piškotů
- 125 g másla
- 1 balení červené želírovací směsi na dorty
- 300 g bobulového ovoce (maliny, borůvky, rybíz)
- 4 balení Philadelphie
- 300 g jogurtu
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- špetka soli
- 1 balení želatiny
- 75 g cukru
Postup přípravy
- Piškoty vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku rozdrobíme.
- Máslo rozpustíme a smícháme s piškotovými drobky. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a směs do ní utlačíme.
- Želírovací směs připravíme podle návodu a smícháme s ovocem. Naneseme na piškoty a chladíme.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
- Želatinu necháme 10 minut bobtnat v 150 ml studené vody, přidáme cukr zahříváme do úplného rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do krému.
- Krém naneseme na ovocnou směs ve formě a chladíme 3 hodiny. Zdobíme ovocem.
Náš tip
Můžeme použít jakékoliv sezónní či mražené ovoce.
Nepřehlédněte
- Dánský jablečný koláč
Dánský jablečný koláč
- Jahodová roláda
Jahodová roláda
- Minicheesecaky s čajem Earl Grey a borůvkami
Minicheesecaky s čajem Earl Grey a borůvkami
- Sladcí šneci
Sladcí šneci