popis

Jahodovo pistáciový dort

počet porcí: 16
čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.

Přísady

Postup přípravy

  1. Piškoty dobře uzavřeme do mikrotenového sáčku a pomocí válečku důkladně rozdrobíme.
  2. Máslo rozpustíme a promícháme s piškoty, dortovou formu vyložíme pečicím papírem a na něj navrstvíme piškotovou hmotu. Posypeme ¾ pistácií.
  3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem na krém.
  4. 150 g jahod rozmixujeme. Želatinu necháme 5 minut bobtnat v 6 lžících studené vody.
  5. Směs jahod, želatiny a cukru ohřejeme, až se želatina rozpustí, vmícháme do krému.
  6. Ze zbývajících jahod několik odložíme na ozdobení a zbytek nakrájíme na malé kousky.
  7. Vmícháme do krému.
  8. Krém naneseme na piškotovou hmotu do formy a alespoň 3 hodiny necháme chladit.
  9. Ozdobíme jahodami a zbývajícími pistáciemi.
Nepřehlédněte