popis

mango kokosový cheesecake

počet porcí: 10
čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 4 hod.

Přísady

140 g sladkých kokosových sušenek 
50 g nesoleného másla, rozpuštěného
5x plátek želatiny
100 ml kokosového mléka
280 g Philadelphia Original
90 g moučkového cukru
275 ml smetany ke šlehání, vyšlehané do zhoustnutí
Jemně nastrouhaná kůra z 1 limetky
Půlka manga, nakrájená na kostky
50 ml mangového pyré
Několik lístků máty

Postup přípravy

Pro vytvoření korpusu:
Smíchejte drobky ze sušenek a rozpuštěné máslo a vtlačte do základu 20 cm dortové formy s volným dnem a při přípravě náplně vychlaďte.

Na výrobu náplně:
Želatinu namočte do misky se studenou vodou, dokud nezměkne, poté dobře slijte.
Mezitím zahřejte kokosové mléko, dokud nebude teplé. Přidejte změklou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. 
Smíchejte dohromady Philadelphii a cukr, dokud nebude hladká.
Do směsi Philadelphia postupně zašlehejte želatinové kokosové mléko a poté vmíchejte šlehačku a limetkovou kůru.
Lžící nalijte směs na sušenkový základ a uhlaďte povrch.
Dejte do lednice na 4 hodiny nebo do ztuhnutí.

Ozdobit:
Těsně před podáváním ozdobte kostkami manga, mangovým pyré a lístky máty.

Nepřehlédněte