Velikonoční cheesecake s čokoládovými vajíčky
počet porcí: 14čas přípravy: 45 min.
čas chlazení: 2 hod.
Přísady
Korpus
- 50g máslových sušenek (např. BeBe)
- 100g čokoládových mini vajíček
- 50g másla
Krém
- 560g Philadelphia Light nebo Original (necelých 5ks)
- 100ml smetany ke šlehání
- 100g bílé čokolády
- 50ml odstředěného mléka (pokojová teplota)
- 50g moučkového cukru
Karamelové hnízdo s čokoládovými vajíčky:
- 75g moučkového cukru
- 100g mléčné čokolády
- 90g čoko mini vejce
Dekorace
- 90g čoko mini vejce
Postup přípravy
- Sušenky a čoko mini vejce rozdrtíme válečkem a zalijeme rozpuštěným máslem. Vytvoříme směs, kterou napěchujeme do dortové formy do rovnoměrné vrstvy. Chladíme v lednici po dobu 30min.
- Rozpustíme bílou čokoládu a necháme lehce zchladnout. V misce smícháme Philadelphii s moučkovým cukrem dohladka, přidáme šlehačku a vyšleháme do zhoustnutí. Do rozpuštěné a lehce vychlazené čokolády vmícháme opatrně mléko, přidáme do krému v misce a pečlivě zamícháme. Krém nalijeme na sušenkový korpus, rozetřeme dohladka a dáme chladit.
- Cca hodinu před servírováním cheesecaku rozpustíme mléčnou čokoládu, nalijeme do ploché formy a vytvoříme tabulku čokolády. Do tuhnoucí čokolády nasypeme rozbitá čokoládová vajíčka a necháme vychladit do úplného ztuhnutí. Tabulku s vajíčky rozlámeme a naaranžujeme do tvaru pyramidy na cheesecake.
- Na závěr uděláme hnízdo z karamelu. Zkaramelizujeme cukr. Lžící nabereme malé množství a jemným proudem necháme stékat na váleček obalený pečícím papírem. Když karamel vychladne, opatrně sejmeme „karamelové vlasy“ z válečku. Ty pak naaranžujeme jako hnízdo kolem čokoládové pyramidy.
Nepřehlédněte
- Nektarinkový sen
Nektarinkový sen
- Čokoládové minicheesecaky Delice s malinami
Čokoládové minicheesecaky Delice s malinami
- Svěží limetkovo-citronový cheesecake
Svěží limetkovo-citronový cheesecake
- Jahodovo - pomerančový dort
Jahodovo - pomerančový dort