Vepřové medailonky s petrželovým pyré
počet porcí: 4čas přípravy: 30 min.
Přísady
- 300 g petržele (na kostky)
- 500 g brambor (na kostky)
- 500 g růžičkové kapusty
- 500 g vepřového masa (kýta)
- 1 lžíce oleje
- Pepř z mlýnku
- 175 g Philadelphie
- Muškátový oříšek
Postup přípravy
- Petržel a brambory vaříme asi 15 minut ve slané vodě, zvlášť pak také růžičkovou kapustu.
- Maso nakrájíme na plátky a z obou stran opečeme, osolíme, opepříme a necháme v troubě v teple.
- Petržel s bramborami rozmixujeme na pyré,vmícháme polovinu Philadelphie, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem.
- Maso podáváme s pyré, kapustou a zbývající Philadelphií.
Náš tip
Philadelphií můžeme zjemnit i běžnou bramborovou kaši.
Nepřehlédněte
- Plněné vepřové se švestkami na víně
Plněné vepřové se švestkami na víně
- Thajské krůtí červené kari s nudlemi
Thajské krůtí červené kari s nudlemi
- Teplý salát z brambor, pastináku a artyčoků
Teplý salát z brambor, pastináku a artyčoků
- Vydatné bramborové ragú
Vydatné bramborové ragú