Bochánky s kuřecím masem a kešu oříšky po asijsku
počet porcí: 15čas přípravy: 40 min.
Přísady
- 120 g sýra Philadelphia Light (nebo Original)
- 500 g mletého kuřecího masa (viz tip)
- 1 středně velká červená cibule nasekaná nadrobno
- 50 g solených kešu oříšků nasekaných nadrobno
- 15 lístků bazalky na ozdobu
- 2 polévkové lžíce sekaného koriandru
- jemně strouhaná kůra z 1 velkého citronu
- hladká mouka na válení
- 1 polévková lžíce oleje na smažení
- 50 ml bílého vinného octa
- 50 ml vody
- 25 g tmavého hnědého cukru
- 2 čajové lžičky sladké chilli omáčky
- 2 čajová lžička rybí omáčky
- 1 paprička piri piri nakrájená na tenké plátky
- 15 lístků bazalky na ozdobu
Postup přípravy
- Smíchejte mleté maso, cibuli, sýr Philadelphia, kešu ořechy, bylinky a citronovou kůru. Ze lžic směsi vyvalujte kuličky, které pak mírně zploštíte. Obalte v mouce, nadbytečnou mouku oklepejte.
- Rozpalte olej ve velké nepřilnavé pánvi. Smažte bochánky při střední teplotě po dobu 6–8 minut, dokud nebudou propečené a nezezlátnou. V polovině této doby je otočte. Vyndejte bochánky z pánve a udržujte je v teple (může být nutné smažit je ve dvou dávkách).
- Na dip: Smíchejte suroviny v malém kastrolku a vařte několik minut, aby se cukr rozpustil a omáčka lehce zhoustla. Podávejte bochánky na listu bazalky s omáčkou na namáčení.
Náš tip
Mleté kuřecí maso si připravíte tak, že v kuchyňském robotu zpracujete kuřecí prsa bez kostí. Alternativně můžete použít mleté krůtí maso ze supermarketu.
Nepřehlédněte
- Rybí filety v hořčičné omáčce
Rybí filety v hořčičné omáčce
- Rybí filety s omáčkou a garnátů
Rybí filety s omáčkou a garnátů
- Ryba s krémovou kari omáčkou
Ryba s krémovou kari omáčkou
- Gratinované rybí filé s Philadelphií
Gratinované rybí filé s Philadelphií