popis

Bochánky s kuřecím masem a kešu oříšky po asijsku

počet porcí: 15
čas přípravy: 40 min.

Přísady

Postup přípravy

  1. Smíchejte mleté maso, cibuli, sýr Philadelphia, kešu ořechy, bylinky a citronovou kůru. Ze lžic směsi vyvalujte kuličky, které pak mírně zploštíte. Obalte v mouce, nadbytečnou mouku oklepejte.
  2. Rozpalte olej ve velké nepřilnavé pánvi. Smažte bochánky při střední teplotě po dobu 6–8 minut, dokud nebudou propečené a nezezlátnou. V polovině této doby je otočte. Vyndejte bochánky z pánve a udržujte je v teple (může být nutné smažit je ve dvou dávkách).
  3. Na dip: Smíchejte suroviny v malém kastrolku a vařte několik minut, aby se cukr rozpustil a omáčka lehce zhoustla. Podávejte bochánky na listu bazalky s omáčkou na namáčení.

Náš tip

Mleté kuřecí maso si připravíte tak, že v kuchyňském robotu zpracujete kuřecí prsa bez kostí. Alternativně můžete použít mleté krůtí maso ze supermarketu.

Nepřehlédněte