popis

Plněná kuřecí prsa s pomerančovou omáčkou

počet porcí: 4
čas přípravy: 30 min.

Přísady

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Do prsíček vkrojíme podélný řez.
  2. Smícháme ¼ dávky pomerančů, 2 polévkové lžíce Philadelphie, polovinu feferonek, sůl, pepř a vzniklou masou plníme kuřecí kapsy. Uzavřeme pomocí párátek.
  3. Opečeme na horkém oleji, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni.
  4. V hrnci ohřejeme kuřecí vývar a rozpustíme v něm Philadelphii, osolíme, opepříme a přidáme zbylé pomeranče. Celé prohřejeme – nevaříme.
  5. Filety podáváme s rýží a omáčkou, dle chuti přizdobíme tymiánem.
Nepřehlédněte