Plněná kuřecí prsa s pomerančovou omáčkou
počet porcí: 4čas přípravy: 30 min.
Přísady
- 200 g rýže
- 4 kuřecí prsa (cca 150 g)
- 4 pomeranče (filetované)
- 175 g Philadelphie
- 1 červená feferonka (na proužky)
- 1 polévková lžíce oleje
- 100 ml bílého vína
- 250 ml kuřecího vývaru
Postup přípravy
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Do prsíček vkrojíme podélný řez.
- Smícháme ¼ dávky pomerančů, 2 polévkové lžíce Philadelphie, polovinu feferonek, sůl, pepř a vzniklou masou plníme kuřecí kapsy. Uzavřeme pomocí párátek.
- Opečeme na horkém oleji, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni.
- V hrnci ohřejeme kuřecí vývar a rozpustíme v něm Philadelphii, osolíme, opepříme a přidáme zbylé pomeranče. Celé prohřejeme – nevaříme.
- Filety podáváme s rýží a omáčkou, dle chuti přizdobíme tymiánem.
Nepřehlédněte
- Farfalle se špenátem
Farfalle se špenátem
- Krůtí závitek po francouzsku
Krůtí závitek po francouzsku
- Vydatné bramborové ragú
Vydatné bramborové ragú
- Thajské zelené kari se sýrem Philadelphia
Thajské zelené kari se sýrem Philadelphia