Těstoviny s kuřecím masem, sýrem Philadelphia a citrónem
počet porcí: 4čas přípravy: 20 min.
Přísady
- 150 g sýra Philadelphia s bylinkami
- 300 g těstovin penne
- 150 g zelených fazolek
- 2 velká kuřecí prsa bez kůže, celkem přibl. 400 g
- 2 čajové lžičky olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- 4 polévkové lžíce (60 ml) kuřecího vývaru
Postup přípravy
- Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci ve vařící vodě podle pokynů na obalu. Pět minut před dovařením těstovin přidáme fazolky. Po uvaření scedíme.
- Mezi tím nakrájíme kuřecí maso na nudličky. Na velké pánvi ohřejeme olej a přidáme maso. Maso restujeme, dokud není hotové a orestované dozlatova. Pak vmícháme citronovou šťávu.
- Přidáme vývar a sýr Philadelphia. Zlehka zahříváme, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří se omáčka, ale nevaříme.
- Těstoviny s fazolkami přidáme na pánev a promícháme. Hned podáváme.
Náš tip
Nemusíte vždy použít těstoviny penne. Zvolte si své oblíbené těstoviny. Pokud budete chtít, můžete místo zelených fazolek použít růžičky brokolice.
Nepřehlédněte
- Vepřové medailonky s petrželovým pyré
Vepřové medailonky s petrželovým pyré
- Kuřecí prsíčka s tuřínem
Kuřecí prsíčka s tuřínem
- Tagliatelle s lososem a rajčatovou omáčkou s Philadelphií
Tagliatelle s lososem a rajčatovou omáčkou s Philadelphií
- Rýžovo - pórkový nákyp
Rýžovo - pórkový nákyp