popis

Bliny s uzeným lososem

počet porcí: 4
čas přípravy: 20 min.

Přísady

Postup přípravy

  1. Okurku nakrájejte na 16 a ředkvičky na 8 tenkých plátků. Každý plátek lososa upravíme tak, abychom měli 4 proužky.
  2. Na pracovní plochu si rozložíme 8 blin, které pomažeme Philadelphií s bylinkami, a postupně naskládáme okurku, ředkvičky a lososa.
  3. Přídáme další blinu a následně postup opakujeme a hotový předkrm spojíme špejlí, aby lépe držel.

Náš tip

Můžete si jednoduše vyrobit vlastní bliny, zde je návod: 10 g čerstvého droždí (nebo 1/2 sáčku sušeného droždí) rozpustíme v 350 ml vlažného mléka. Promícháme s 1 lžičkou medu a 140 g mouky (zejména vynikající je pohanková mouka, můžeme ale použít i pšeničnou mouku. Přidáme 3 vejce a 1 špetku soli, promícháme a necháme těsto kynout 15 minut. V nepřilnavé pánvi na rozpáleném oleji usmažíme 24 malých blin.

Nepřehlédněte