Nacházíte se:
Bliny s uzeným lososem
počet porcí: 4čas přípravy: 20 min.
Přísady
- 1/2 malé salátové okurky
- 100 g ředkviček
- 4 plátky uzeného lososa (asi 100 g)
- 24 mini blin (hotový výrobek, případně domácí: viz tip)
- 100 g Philadelphia s bylinkami
- 8 dřevěných špejlí
Postup přípravy
- Okurku nakrájejte na 16 a ředkvičky na 8 tenkých plátků. Každý plátek lososa upravíme tak, abychom měli 4 proužky.
- Na pracovní plochu si rozložíme 8 blin, které pomažeme Philadelphií s bylinkami, a postupně naskládáme okurku, ředkvičky a lososa.
- Přídáme další blinu a následně postup opakujeme a hotový předkrm spojíme špejlí, aby lépe držel.
Náš tip
Můžete si jednoduše vyrobit vlastní bliny, zde je návod: 10 g čerstvého droždí (nebo 1/2 sáčku sušeného droždí) rozpustíme v 350 ml vlažného mléka. Promícháme s 1 lžičkou medu a 140 g mouky (zejména vynikající je pohanková mouka, můžeme ale použít i pšeničnou mouku. Přidáme 3 vejce a 1 špetku soli, promícháme a necháme těsto kynout 15 minut. V nepřilnavé pánvi na rozpáleném oleji usmažíme 24 malých blin.
Nepřehlédněte
- Paštika z lososa a Philadelphií s křenem
Paštika z lososa a Philadelphií s křenem
- Mini Hot Jackets s Philadelphií
Mini Hot Jackets s Philadelphií
- Šneci s uzeným lososem
Šneci s uzeným lososem
- Sendviče se sýrem Philadelphia, kuřecím masem a pažitkou
Sendviče se sýrem Philadelphia, kuřecím masem a pažitkou