Nacházíte se:
Jahodová roláda
počet porcí: 10čas přípravy: 35 min.
Přísady
Piškot:
- 4 vejce
- 100 g jemného cukru
- 100 g hladké mouky
- 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
- 4 lžíce tmavého kakaa
- 50 g tmavé čokolády
Jahodový krém:
- 250 g sýra Philadelphia Original
- 100 g másla
- 300 g čerstvých jahod
- 100 g vyšlehané smetany na ozdobu
Postup přípravy
- Vyjměte sýr Philadelphia z chladničky a nechte jej zahřát se na pokojovou teplotu.
- Vyšlehejte bílky, přidávejte po dávkách cukr a pokračujte v šlehání. Pak udělejte to samé se žloutky - přidávejte je postupně a neustále šlehejte. Nalijte do směsi mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přisypte nastrouhanou čokoládu. Vše jemně promíchejte špachtlí, aby se pěna nezhroutila.
- Rovnou formu 28 x 42 cm vyložte papírem na pečení. Vložte hmotu do formy, vyrovnejte. Pečte 12-15 minut při 180 ° C.
- Na stůl položte papírovou utěrku. Upečené těsto dejte na utěrku papírovou stranou nahoru. Pomalu odtrhněte papír. Roládu s ručníkem stočte a nechte vychladnout.
- Připravte si jahodový krém. Máslo rozšlehejte, po dávkách přidávejte sýr Philadelphia. Přidejte jahody a promíchejte.
- Rozložte vychladnutý piškot, odstraňte ručník. Těsto potřete jahodovým krémem, stočte a nechejte přes noc v chladničce.
- Roládu podávejte se šlehačkou a jahodami.
Nepřehlédněte
- Jablečný dezert z listového těsta
Jablečný dezert z listového těsta
- Sladký makový dip s broskvemi
Sladký makový dip s broskvemi
- Svěží minicheesecaky s grapefruitem
Svěží minicheesecaky s grapefruitem
- Celozrnný dort s hrozny
Celozrnný dort s hrozny