Krémové bylinkové špagety carbonara s Philadelphií
počet porcí: 4čas přípravy: 20 min.
Přísady
- 80 g prorostlého špeku (nakrájeného na kostky)
- 1 malá cibule (jemně nakrájená na kostičky)
- 2 polévkové lžíce nasekané petrželky
- 350 g špaget (např. italské penne)
- 1 čajová lžička oleje
- 200 ml nízkotučného mléka
- 175 g Philadelphia s bylinkami
Postup přípravy
- Špagety uvařit vařit ve slané vodě dle návodu na obalu na skus.
- Špek a cibuli osmažíme na pánvi v horkém oleji dokřupava. Tuk vylijeme. Na pánev přidáme mléko a necháme krátce povařit.
- Sýr Philadelphia dáme do omáčky a na mírném ohni za stálého míchání necháme rozpustit, při tom však již nevařit. Špagety smícháme s omáčkou a okořeníme čerstvě namletým pepřem.
Náš tip
Vegetariáni mohou špek nahradit uzeným tofu nakrájeným na kostičky.
Nepřehlédněte
- Plněné vepřové rolády na bylinkových těstovinách
Plněné vepřové rolády na bylinkových těstovinách
- Plněný selský chléb „Pan Bagnat“
Plněný selský chléb „Pan Bagnat“
- Těstovinové rolky
Těstovinové rolky
- Rybí filety v hořčičné omáčce
Rybí filety v hořčičné omáčce