Filety z platýze s pórkovou omáčkou
počet porcí: 4čas přípravy: 20 min.
Přísady
- 1 ¼ kg malých brambor
- 4 filety z platýze (á 200 g)
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 pórky (na kolečka)
- ¼ l zeleninového vývaru
- 175 g bylinkové Philadelphie
Postup přípravy
- Brambory uvaříme a oloupeme. Rybu z obou stran osolíme a opepříme a na oleji opečeme rovněž z obou stran.
- Kolečka pórku opečeme a zalijeme vývarem, necháme krátce povařit. Přidáme Philadelphii a na mírném ohni za stálého míchání necháme rozpustit – už nevaříme.
- Omáčku osolíme, opepříme a podáváme s filety a brambory.
Nepřehlédněte
- Plněné brambory s makrelou
Plněné brambory s makrelou
- Farfalle s uzeným lososem
Farfalle s uzeným lososem
- Farfalle se špenátem
Farfalle se špenátem
- Rybí filety v hořčičné omáčce
Rybí filety v hořčičné omáčce