popis

Vepřové medailonky s šumivých vínem, houbovou omáčkou a Philadelphií

počet porcí: 4
čas přípravy: 30 min.
čas pečení: 30 min.

Přísady

Postup přípravy

  1. Brambory vařte ve velkém hrnci s osolenou vodou 10-15 minut.
  2. Mezitím zahřejte na pánvi olivový olej, polovinu másla a vložte vepřové medailonky. Po zhnědnutí sundejte z pánve a nechte odpočívat.
  3. Do vypečené směsi přidejte nakrájenou šalotku a zalijte vínem. Přiveďte k varu, přidejte houby a snižte plamen. Vložíme medailonky a za nízké teploty vaříme 8-10 minut.
  4. Mezitím si uvařte francouzské fazole. Brambory rozetřete do kaše přidáním mléka a zbylého másla. Vmíchejte lístky šalvěje a okořeňte dle chuti.
  5. Medailonky vyndejte z pánve a do omáčky přidejte Philadelphii, mírně zahřejte až do roztavení. Přidejte petrželku a okořeňte dle chuti.
Nepřehlédněte