Nacházíte se:
Vepřové medailonky s šumivých vínem, houbovou omáčkou a Philadelphií
počet porcí: 4čas přípravy: 30 min.
čas pečení: 30 min.
Přísady
- 100 g Philadelphia Original
- 750 g oloupané brambory, nakrájené na kostičky
- 10 ml olivového oleje
- 25 g másla
- 400 g jemné vepřové panenka, nakrájené na 4 medailony
- 60 g jemně nakrájené šalotky
- 200 ml šumivého suchého vína
- 100 g hub
- 400 ml houbového nebo zeleninového vývaru
- 150 g francouzské fazole,
- 50 ml odstředěného mléka
- 2-3 čerstvé listy šalvěje
- 1 lžička nakrájené listové petrželky
Postup přípravy
- Brambory vařte ve velkém hrnci s osolenou vodou 10-15 minut.
- Mezitím zahřejeme na pánvi olivový olej, polovinu másla a vložíme vepřové medailonky. Po zhnědnutí sundáme z pánve a necháme odpočívat.
- Do vypečené směsi přidáme nakrájenou šalotku a zalijeme vínem. Přiveďte k varu, přidejte houby a snižte plamen. Vložíme medailonky a za nízké teploty vaříme 8-10 minut.
- Mezitím si uvařte francouzské fazole. Brambory rozetřete do kaše přidáním mléka a zbylého másla. Vmícháme lístky šalvěje a okořeníme dle chuti.
- Medailonky vyndáme z pánve a do omáčky přidáme Philadelphii, mírně zahřejeme až do roztavení. Přidáme petrželku a okořeníme dle chuti.
Nepřehlédněte
- Krůtí závitek po francouzsku
Krůtí závitek po francouzsku
- Krémové lasagne
Krémové lasagne
- Rybí filety s omáčkou a garnátů
Rybí filety s omáčkou a garnátů
- Kuře s nektarinkovým salátem
Kuře s nektarinkovým salátem