Nacházíte se:
Krémová polévka ze sladkých brambor
počet porcí: 4čas přípravy: 30 min.
Přísady
- 1 kousek čerstvého zázvoru (cca velikost vlašského ořechu)
- 500 g červených sladkých brambor
- 600 ml zeleninového vývaru
- 175 g Philadelphie
- 2 lžíce čerstvých bylin (např. majoránka)
Postup přípravy
- Zázvor oloupeme a rozkrojíme. Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme se zázvorem asi 15 minut v zeleninovém vývaru. Následně vytáhneme zázvor z brambor.
- Brambory ve vývaru rozmixujeme. Přidáme Philadelphii a na mírném ohni rozpustíme, už nevaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme ozdobené čerstvými bylinkami.
Náš tip
Místo čerstvého zázvoru můžete použít i mletý.
Nepřehlédněte
- Cibulová polévka s hořčicí a jablkem
Cibulová polévka s hořčicí a jablkem
- Bramborová polévka s bylinkami
Bramborová polévka s bylinkami
- Kořeněná rajčatovo-fazolová polévka
Kořeněná rajčatovo-fazolová polévka
- Zeleninová krémová polévka
Zeleninová krémová polévka