Philadelphia dort s borůvkami a podmáslím
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 150 g cukrářských piškotů
- 125 g másla
- 525g Philadelphia Balance
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 balíček želatiny
- 300 ml podmáslí
- 75 g cukru
- 150 g borůvek
Postup přípravy
- Piškoty vložíme do sáčku a nadrtíme v ruce či válečkem. Rozpustíme máslo, smícháme s drobky a vyplníme formu na dort, kde již máme připravený pečící papír.
- Philadelphia a citronovou šťávu promícháme ručním mixérem.
- Podmáslí vaříme s želatinou 10 minut. Poté přidáme cukr a za stálého míchání vaříme dokud se želatina s cukrem zcela nerozpustí. Rychle vmícháme Philadelphii se šťávou a přidáme borůvky. Vzniklým krémem vyplníme dortovou formu a dáme do lednice na nejméně 3 hodiny vychladnout.
Nepřehlédněte
- Jablečný dezert z listového těsta
Jablečný dezert z listového těsta
- Dort s lesním ovocem
Dort s lesním ovocem
- Cheesecake
Cheesecake
- Čokoládový krém s čepicí z pomerančů
Čokoládový krém s čepicí z pomerančů