Thajské krůtí červené kari s nudlemi
počet porcí: 4čas přípravy: 40 min.
Přísady
- 120 g Philadelphia Light (nebo Original)
- 3 čajové lžičky thajské červené kari pasty
- 400 g krůtích prsou nakrájených na plátky
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 1 červená paprika bez jádřince nakrájená na tenké plátky
- 1 zelená paprika bez jádřince nakrájená na tenké plátky
- 125 ml polotučného mléka
- 125 g thajských rýžových nudlí (2 uzlíky)
- trocha koriandru na ozdobu
Postup přípravy
- Lehce rozehřejte velkou nepřilnavou pánev a dejte na ni kari pastu, krůtí maso a cibuli. Smažte po dobu asi 6–8 minut, dokud nebude maso důkladně propečené.
- Mezitím připravte nudle podle pokynů na obalu, slijte a nechejte dobře okapat.
- Přidejte ke krůtímu masu papriky a smažte ještě asi 3 minuty. Vmíchejte sýr Philadelphia a mléko a ohřívejte, dokud se nerozpustí. Ochuťte solí a pepřem.
- Vmíchejte do kari směsi nudle. Rozdělte do 4 servírovacích misek a podávejte ozdobené troškou koriandru.
Náš tip
Nudle je u tohoto receptu možno vynechat a kari podávat na lůžku z voňavé jasmínové rýže.
Nepřehlédněte
- Vepřové medailonky s petrželovým pyré
Vepřové medailonky s petrželovým pyré
- Farfalle s uzeným lososem
Farfalle s uzeným lososem
- Krůtí závitek po francouzsku
Krůtí závitek po francouzsku
- Pizza Florentina
Pizza Florentina