Nacházíte se:
Vydatné bramborové ragú
počet porcí: 4čas přípravy: 30 min.
Přísady
- ½ l zeleninového vývaru
- 80 g uzeného špeku (na kostičky)
- 1 cibule (na kostičky)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1250 g brambor (salátové)
- 150 g mraženého hrášku
- 1 polévková lžíce sekané petrželky
- 100 g bylinkové Philadelphie
- 4 krajíčky žitného chleba
Postup přípravy
- Špek opečeme do křupava a vytáhneme. Na tuku osmažíme cibuli, česnek a na kostičky nakrájené brambory.
- Zalijeme horkým vývarem a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Po 15 minutách přidáme špek, hrášek a petrželku.
- Přidáme Philadelphii a za stálého míchání necháme rozpustit - už nevaříme. Osolíme, opepříme a podáváme s chlebem.
Náš tip
Jako vegetariánskou variantu zkuste uzený špek zaměnit za uzené tofu.
Nepřehlédněte
- Rybí filety s omáčkou a garnátů
Rybí filety s omáčkou a garnátů
- Plněný selský chléb „Pan Bagnat“
Plněný selský chléb „Pan Bagnat“
- Nákyp s lososem a brokolicí
Nákyp s lososem a brokolicí
- Krémové bylinkové špagety carbonara s Philadelphií
Krémové bylinkové špagety carbonara s Philadelphií