Nacházíte se:
Vydatný bramborový nákyp
počet porcí: 4čas přípravy: 25 min.
čas pečení: 10 min.
Přísady
- 850 g brambor
- 1 čajová lžička másla
- 100 g syrové šunky (na kostičky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 1 polévková lžíce mouky
- 30 ml zeleninového vývaru
- 175 g Philadelphie
- ½ svazku majoránky (nasekat)
- 1 ½ svazku pažitky (nasekat)
Postup přípravy
- Brambory uvaříme ve slupce. Máslo rozehřejeme v hrnci a na něm opečeme šunku a cibuli. Poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Necháme krátce povařit.
- Přidáme Philadelphii, necháme na mírném ohni rozpustit, už nevaříme. Ochutíme pepřem a solí.
- Horkovzdušnou troubu vyhřejeme na 150°C. Brambory oloupeme, nakrájíme a osolíme. Do nákypové formy vložíme osminky brambor, omáčku, majoránku, pažitku a pečeme 10- 15 minut. Podle chuti přizdobíme majoránkou a pažitkou.
Nepřehlédněte
- Rybí filety v hořčičné omáčce
Rybí filety v hořčičné omáčce
- Plněné vepřové rolády na bylinkových těstovinách
Plněné vepřové rolády na bylinkových těstovinách
- Filety z platýze s pórkovou omáčkou
Filety z platýze s pórkovou omáčkou
- Thajské rybí špízy
Thajské rybí špízy