Nacházíte se:
Krémová račí polévka
počet porcí: 4čas přípravy: 30 min.
Přísady
- 4 pórky
- 20g másla
- 1 lžíce mouky
- 150g raků ve slaném nálevu
- 500ml kuřecího vývaru
- 175g Philadelphia bylinková
Postup přípravy
- 1 pórek nakrájejte na velmi jemné proužky. Po dobu 3 minut povařte v osolené vodě, poté opláchněte pod studenou vodou a uložte stranou.
- Vezměte zbývající pórek a smažte v malém hrnci na másle. Posypte moukou a nechte smažit za stálého míchání.
- Raky sceďte a nálev smíchejte s kuřecím vývarem.
- Přidejte uvařený pórek a za stálého míchání vařte 15 minut, poté rozmixujte ponorným mixérem.
- Přidejte Philadelphii a nechte ji na mírném ohni rozpustit. Vložte usmažený pórek a celou polévku udržujte teplou - ne vařící.
- Raky nakrájejte na proužky.
- Naservírujte polévku do talířů, vložte kousky raků a dle chuti přidejte kopr smíchaný s Philadelphií.
Nepřehlédněte
- Zeleninová krémová polévka
Zeleninová krémová polévka
- Bramborová polévka s bylinkami
Bramborová polévka s bylinkami
- Bramborová polévka s Philadelphií
Bramborová polévka s Philadelphií
- Krémová mrkvová polévka
Krémová mrkvová polévka