popis

Krémová račí polévka

počet porcí: 4
čas přípravy: 30 min.

Přísady

Postup přípravy

  1. 1 pórek nakrájíme na velmi jemné proužky. Po dobu 3 minut povaříme v osolené vodě, poté opláchneme pod studenou vodou a uložíme stranou.
  2. Vezmeme zbývající pórek a smažíme v malém hrnci na másle. Posypeme moukou a necháme smažit za stálého míchání.
  3. Raky zcedíme a nálev smícháme s kuřecím vývarem a přidáme uvařený pórek a za stálého mícháni vaříme 15 minut, poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme Philadelphii a necháme ji na mírném ohni rozpustit. Vložíme usmažený pórek a celou polévku udržujeme teplou ale ne vařící.
  4. Raky nakrájejte na proužky. Naservírujte polévku do talířů, vložte kousky raků a dle chuti přidejte kopr smíchaný s Philadelphií.
Nepřehlédněte